nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kyllingpanne med søte epler og kantareller
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Kyllingpanne med søte epler og kantareller
Lekker høstmat med smørstekte kantareller og epler.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
200g
2ss
3dl
1ss
1dl
1ts
1klype(r)
0.5ss
3ss
SLIK GJØR DU
Vask og tørk filetene. Del dem i 3 biter på langs. Strø på salt og pepper, og stek kyllingen i smør.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens kantarellene. Stek alt i en panne i smør. Hell i fløte og kalvefond, og la sausen koke litt. Tilsett sherry, salt, pepper og soya.
Rør maisenna ut i vannet, rør det i sausen og kok opp.
Hell i kantarellsausen, og bland i de stekte kyllingfiletene.
Fjern kjernehuset, og del epler i båter. Smelt smøret i en stekepanne, tilsett sukker og rør om. Legg i eplebåter, og stek til sukkeret får fin farge.
Kok opp i lett saltet vann, og legg i sukkerertene. Kok i ca. 1 minutt, og hell av vannet.
Topp kyllingpannen med eplebåter, sukkererter og fersk timian. Server med kokt eller most potet og en sprø salat.