nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Laks- og rekegrateng
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Laks- og rekegrateng
Lag gjerne denne gratengen med reker og laks i porsjonsformer og server som en lørdagsrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær laksen i biter. Rens rekene. Stek løk i smør i en kjele. Hell i vin/eplejuice og la det koke opp. Tilsett melk og buljongterning og la det trekke.
Rør sammen mykt smør og hvetemel og ha det i sausen. Legg i laks og reker. La det trekke noen minutter til laksen er knapt ferdig. Ha i salt og pepper. Rør i dillen.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem i lett saltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem. Mos poteter med smøret og tilsett melken. Rør til en glatt mos og smak til med salt og pepper.
Fordel potetmosen i fire ildfaste former eller en stor, godt opp mot kanten. Fordel fiskegryten oppi.
Stek formen i ovn 225° i cirka 15 minutter til mosen har fått fin farge. Pynt sitron og dill ved servering.