Laks- og rekegrateng Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Laks- og rekegrateng

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Laks- og rekegrateng

Laks- og rekegrateng servert med hjemmelaget potetmos er en festlig lørdagsrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)
Lag gjerne denne gratengen med reker og laks i porsjons­former og server som en lørdagsrett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Laks(skinn- og beinfri)
500g
Reker(med skall)
0.5stk
2dl
Hvitvin(eller eplejuice)
4dl
1ts
1klype(r)
0.5dl
Dill(hakket)

Potetmos

1kg
Potet(melne)
2.5dl
1ts
Salt(smak til )
0.5ts
Svart pepper(smak til )

Pynt

4skiver
4klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laksen i biter. Rens rekene. Stek løk i smør i en kjele. Hell i vin/eplejuice og la det koke opp. Tilsett melk og buljongterning og la det trekke.

  2. Rør sammen mykt smør og ­hvetemel og ha det i sausen. Legg i laks og reker. La det trekke noen minutter til laksen er knapt ferdig. Ha i salt og pepper. Rør i dillen.

  3. Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem i lett saltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem. Mos poteter med ­smøret og tilsett melken. Rør til en glatt mos og smak til med salt og pepper.

  4. Fordel potetmosen i fire ildfaste former eller en stor, godt opp mot kanten. Fordel fiskegryten oppi.

  5. Stek formen i ovn 225° i cirka 15 minutter til mosen har fått fin farge. Pynt sitron og dill ved servering.

Laks- og rekegrateng servert med hjemmelaget potetmos er en festlig lørdagsrett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN