nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Laksegryte med sopp og kål
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Laksegryte med sopp og kål
I sesongen bruker du spisskål eller nykål, ellers bruker du den kålen du har tilgjengelig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær laksen i store terninger.
Finhakk sjalottløk, skjær sopp i tynne skiver og strimle kålen fint.
Brun lakseterninger i olje, ta dem opp og legg dem til side.
Stek sjalottløken myk og blank, tilsett soppen og la den steke med i et par minutter. Rør inn kålen og la den steke i 1–2 minutter. Dryss på provencekrydder, salt og kajennepepper.
Rør sammen vann og crème fraîche, hell det over. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk å la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3–4 minutter.
Dryss hakket grønt på toppen og spis brød eller poteter til.