Laksegryte med sopp og kål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Laksegryte med sopp og kål

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Laksegryte med sopp og kål

Laksegryte med sjalottløk, champignon, spisskål og crème fraiche. God og lekker gryte til vennelaget! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (4 stemmer)
I sesongen bruker du spisskål eller nykål, ellers bruker du den kålen du har tilgjengelig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Laks(filet)
1stk
Spisskål(evt. 1/2 kålhode)
1ts
1klype(r)
1dl
1bunt
Gressløk(eller annen urt - hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laksen i store terninger.

  2. Finhakk sjalottløk, skjær sopp i tynne skiver og strimle kålen fint.

  3. Brun lakseterninger i olje, ta dem opp og legg dem til side.

  4. Stek sjalottløken myk og blank, tilsett soppen og la den steke med i et par minutter. Rør inn kålen og la den steke i 1–2 minutter. Dryss på provencekrydder, salt og kajennepepper.

  5. Rør sammen vann og crème fraîche, hell det over. Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk å la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3–4 minutter.

  6. Dryss hakket grønt på toppen og spis brød eller poteter til.

Laksegryte med sjalottløk, champignon, spisskål og crème fraiche. God og lekker gryte til vennelaget! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN