Lammegryte med sopp, bacon og rødvin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lammegryte med sopp, bacon og rødvin

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lammegryte med sopp, bacon og rødvin

Lammegryte med smak av høst. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

2.7 (120 stemmer)
Lam har en helt spesiell smak som mange elsker. Men du kan godt bytte ut lammekjøttet med storfekjøtt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5kg
Lammebog(eller annet lammekjøtt)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Løk(hakket)
2ss
Sjy(kjøttfond)
2stk
1klype(r)
1klype(r)
2kvist
10stk
Løk(små)
250g

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i mindre, jevnstore biter. Stek dem i smør rundt det hele i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Legg bitene over i en gryte, pisk ut pannen med litt vann mellom hver steking, og hell det i gryten.

  2. Stek løk og hvitløk et par minutter og legg over i gryten. Fyll på med rødvin og buljong, slik at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av. Tilsett gulrotskiver og krydder.

  3. La alt trekke under lokk til kjøttet blir mørt, i ca. 1 time eller lenger avhengig av kjøttkvaliteten.

  4. Skrell småløken. Stek dem på middels varme sammen med champignoner, baconbiter og tomatene til de er myknet litt.

  5. Når gryten er ferdig, legges tilbehøret i, og la det putre med i ca. 5 minutter.

  6. Server gryten med poteter og en salat.

Lammegryte med smak av høst. Foto: Olof Abrahamsson

Oppskrift

Vurdering

2.7 (120 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN