nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Lammegryte med sopp, bacon og rødvin
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Lammegryte med sopp, bacon og rødvin
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (120 stemmer)
Lam har en helt spesiell smak som mange elsker. Men du kan godt bytte ut lammekjøttet med storfekjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i mindre, jevnstore biter. Stek dem i smør rundt det hele i flere omganger. Krydre med salt og pepper. Legg bitene over i en gryte, pisk ut pannen med litt vann mellom hver steking, og hell det i gryten.
Stek løk og hvitløk et par minutter og legg over i gryten. Fyll på med rødvin og buljong, slik at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av. Tilsett gulrotskiver og krydder.
La alt trekke under lokk til kjøttet blir mørt, i ca. 1 time eller lenger avhengig av kjøttkvaliteten.
Skrell småløken. Stek dem på middels varme sammen med champignoner, baconbiter og tomatene til de er myknet litt.
Når gryten er ferdig, legges tilbehøret i, og la det putre med i ca. 5 minutter.
Server gryten med poteter og en salat.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (120 stemmer)