Lammeragout Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Lammeragout

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Lammeragout

Lammeragout med lammebog, hvitløk, løk, selleri, små tomat, kikert og hvitvin. Lam gir deilig smak i gryteretter. Denne retten er perfekt som helgekos Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
Enkel «slowfood» som er perfekt til fredagskvelden. Lam gir deilig smak i gryteretter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(liten, hakket)
1dl
250g
Cherrytomat(i mindre biter)
200g
Kikerter(kokte)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Stek kjøttet i litt olje i en stor panne. Tilsett hvitløk, løk og selleri og la det steke med uten at det tar farge. Tilsett hvitvin og vann og la det trekke i 20–30 minutter eller til kjøttet er mørt.

  2. Tilsett tomater og la det småkoke ytterligere 10 minutter. Tilsett ekstra vann underveis, slik at det ikke koker tørt.

  3. Skyll kikertene i rennende kaldt vann og la de dryppe av. Legg ertene i gryten og varm dem noen minutter.

  4. Smak ragouten til med salt og pepper og server med frisk timian. Potetmos eller kokt ris er godt til.

Lammeragout med lammebog, hvitløk, løk, selleri, små tomat, kikert og hvitvin. Lam gir deilig smak i gryteretter. Denne retten er perfekt som helgekos Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN