nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Lammeragout
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min
Lammeragout
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (1 stemmer)
Enkel «slowfood» som er perfekt til fredagskvelden. Lam gir deilig smak i gryteretter.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
2ss
2fedd
1stk
Løk(liten, hakket)
1stk
Stilkselleri (stangselleri)(3 stilker)
1dl
1dl
250g
Cherrytomat(i mindre biter)
200g
Kikerter(kokte)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet i litt olje i en stor panne. Tilsett hvitløk, løk og selleri og la det steke med uten at det tar farge. Tilsett hvitvin og vann og la det trekke i 20–30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Tilsett tomater og la det småkoke ytterligere 10 minutter. Tilsett ekstra vann underveis, slik at det ikke koker tørt.
Skyll kikertene i rennende kaldt vann og la de dryppe av. Legg ertene i gryten og varm dem noen minutter.
Smak ragouten til med salt og pepper og server med frisk timian. Potetmos eller kokt ris er godt til.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (1 stemmer)