Langpannebrød med potet Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Langpannebrød med potet

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Langpannebrød med potet

Bruk opp potetrestene på dette saftige brødet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Rør sammen et godt brød med smak av anis og fennikel. Et rustikt og herlig brød med smaksrike brødkrydder. Potetene i deigen gjør brødet ekstra saftig. Bruk rester av kokte poteter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Potet(kokte, skrellede, avkjølte)
200g
4dl
2.5dl
2ts
2ts
6dl
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Mos potetene med moser.

  2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og vannet, og varm til 37°. Hell blandingen over gjæren og løs den opp. Tilsett sirup og krydder. Bland i rugmel og la deigen heve tildekket i ca. 45 minutter.

  3. Bland til slutt i mosede poteter og arbeid hvetemelet inn til en smidig deig.

  4. Fordel deigen i en langpanne med bakepapir. La brødet heve i ca. 30 minutter.

  5. Sett ovnen på 225°. Prikk brødet med en gaffel. Strø på rugmel, havregryn og havsalt.

  6. Stek brødet midt i ovnen i 20 minutter. Senk varmen til 200° og stek ytterligere i ca. 25 minutter. La brødet avkjøle under bakeklede.

Bruk opp potetrestene på dette saftige brødet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN