nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t
Langpannebrød med potet
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t
Langpannebrød med potet
Rør sammen et godt brød med smak av anis og fennikel. Et rustikt og herlig brød med smaksrike brødkrydder. Potetene i deigen gjør brødet ekstra saftig. Bruk rester av kokte poteter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle. Mos potetene med moser.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og vannet, og varm til 37°. Hell blandingen over gjæren og løs den opp. Tilsett sirup og krydder. Bland i rugmel og la deigen heve tildekket i ca. 45 minutter.
Bland til slutt i mosede poteter og arbeid hvetemelet inn til en smidig deig.
Fordel deigen i en langpanne med bakepapir. La brødet heve i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 225°. Prikk brødet med en gaffel. Strø på rugmel, havregryn og havsalt.
Stek brødet midt i ovnen i 20 minutter. Senk varmen til 200° og stek ytterligere i ca. 25 minutter. La brødet avkjøle under bakeklede.