Lun kyllingsalat
Lun kyllingsalat
FIBERRIK: Denne salaten med kylling og hel hvete er fiberrik og full av proteiner.
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni inn kyllinfiletene med olivenolje, sitronsaft og krydder, og legg dem i en ildfast form. Stekes på 200 °C i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Når det gjenstår 10 minutter av steketiden på kyllingen, tilsetter du tomatene og lar dem steke sammen med kyllingen til den er ferdig.
Ha hveten i en kjele med vann eller grønnsakskraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småputre til kornet har myknet. Dette tar ca. 15 minutter.
Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker tilsetter du brokkolibukettene. La dem koke i 2 minutter, eller lengre om du foretrekker grønnsakene helt møre.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Tøm kornene i en sil og la vannet renne av.
Skjær kyllingen i biter og bland sammen med hvetekorn, tomater, vårløk og spinat/ruccula i en bolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper og server straks.
FIBERRIK: Denne salaten med kylling og hel hvete er fiberrik og full av proteiner.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn