nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasaus
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasaus
Ertepuré er ganske vanlig, her er den friskt krydret med mynte. Denne lutefisken er servert med spansk krydret pølse, men du kan selvfølgelig servere lutefisken med stekte baconterninger.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del lutefisken i porsjonsstykker. Dryss dem med salt og la dem ligge i 30—60 minutter. Legg fisken i langpanne med skinnsiden ned. Dekk med aluminiumsfolie.
Kok lutefisken i ovnen i ca. 30 minutter på 200 °.
Bland erter, mynte og fløte og gi det et oppkok så ertene tiner. Mos dem til en puré. Smak til med salt og pepper.
Kok opp fiskekraft, fløte og soyasaus. Rør inn maisenajevning og la sausen koke i 2 minutter. Rør inn kaldt smør like før servering.
Rist pølseskivene i tørr stekepanne. Server lutefisken med det gode tilbehøret.