Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasaus

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasaus

En spennende vri på lutefisken som vil imponere gjestene. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Ertepuré er ganske vanlig, her er den friskt krydret med mynte. Denne lutefisken er servert med spansk krydret pølse, men du kan selvfølgelig servere lutefisken med stekte baconterninger.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3ss
50g
Chorizo (chouriço)(i tynne skiver)

Ertepuré

500g
3ss
Mynte(fersk og hakket)
1klype(r)
1klype(r)

Soyasaus

1dl
Fiskekraft(vann + 1 terning)
1.5dl
50g
Smør(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Del lutefisken i porsjonsstykker. Dryss dem med salt og la dem ligge i 30—60 minutter. Legg fisken i langpanne med skinnsiden ned. Dekk med aluminiumsfolie.

    Kok lutefisken i ovnen i ca. 30 minutter på 200 °.
    Bland erter, mynte og fløte og gi det et oppkok så ertene tiner. Mos dem til en puré. Smak til med salt og pepper.

    Kok opp fiskekraft, fløte og soyasaus. Rør inn maisenajevning og la sausen koke i 2 minutter. Rør inn kaldt smør like før servering.

    Rist pølseskivene i tørr stekepanne. Server lutefisken med det gode tilbehøret.

En spennende vri på lutefisken som vil imponere gjestene. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN