nivå
Lett
totalt
40min
Marit Bjørgens ovnsbakte kveite
nivå
Lett
totalt
40min
Marit Bjørgens ovnsbakte kveite
Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av Marit Bjørgens favoritter hvor kveite ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og sitron.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Kveite(filet, med skinn)
0.5stk
1stk
Stilkselleri (stangselleri)(stilk)
200g
1stk
2fedd
1dl
Fiskebuljong(utblandet i vann, eller annen fiskekraft)
1dl
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.
Smør en ildfast form og legg grønnsakene i formen. Dryss over litt salt, og hell på en blanding av fiskekraft og matfløte. Stek grønnsakene i stekeovnen i 10 minutter.
Behold kveitefileten hel, og skjær noen snitt i skinnet. Dryss på salt og pepper, og legg noen sitronskiver og hvitløksskiver i snittene.
Ta ut formen, legg kveiten over grønnsakene med skinnsiden opp og dekk med folie. Stek videre i ca.15 minutter. Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del, det skal vise 50 grader når kveiten er ferdig.
Server ovnsbakt kveite med kokte poteter.