Marit Bjørgens ovnsbakte kveite Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Marit Bjørgens ovnsbakte kveite

nivå
Lett
totalt
40min

Marit Bjørgens ovnsbakte kveite

EN VINNER: Prøv Marit Bjørgens fiskefavoritt, sunt og godt.

Foto: Norges sjømatråd / Marianne Aronsen

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (313 stemmer)
Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av Marit Bjørgens favoritter hvor kveite ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og sitron.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Kveite(filet, med skinn)
0.5stk
1stk
1dl
Fiskebuljong(utblandet i vann, eller annen fiskekraft)

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.

  2. Smør en ildfast form og legg grønnsakene i formen. Dryss over litt salt, og hell på en blanding av fiskekraft og matfløte. Stek grønnsakene i stekeovnen i 10 minutter.

  3. Behold kveitefileten hel, og skjær noen snitt i skinnet. Dryss på salt og pepper, og legg noen sitronskiver og hvitløksskiver i snittene.

  4. Ta ut formen, legg kveiten over grønnsakene med skinnsiden opp og dekk med folie. Stek videre i ca.15 minutter. Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del, det skal vise 50 grader når kveiten er ferdig.

  5. Server ovnsbakt kveite med kokte poteter. 

EN VINNER: Prøv Marit Bjørgens fiskefavoritt, sunt og godt.

Foto: Norges sjømatråd / Marianne Aronsen

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (313 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN