Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips
Nakkekotelett med ovnsbakte grønnsaker, fetaost og grønnkålchips
Nakkekotelett med godt tilbehør fra @fattig.student.
Foto: Fattig Student (Karen Elene Thorsen)Inneholder
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fjern stammen fra grønnkålen og legg bladene i en bolle. Tilsett olivenolje og salt, og bland sammen med hendene til alle bladene er dekket. Legg grønnkålen over på et stekebrett med bakepapir (pass på at det er litt god plass mellom bladene), og stek dem i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 5-8 min. Pass på tiden, de kan fort bli brent! Avkjøles på rist. (Obs! Spar evt. cirka halvparten av grønnkålchipsen til ukemenyens middag nummer 3: Champignonsuppe med bacon og grønnkålchips)
Kutt opp poteter, gulrøtter og sjalottløk. Legg det i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, dryss over salt, pepper og timian, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 min.
Brun smør i ei panne og stek nakkekoteletten i ca. 5 min på hver side (husk å krydre med salt og pepper). Etter du har skrudd av varmen, lar du den fortsette å hvile i panna, så den blir gjennomstekt.
Sleng alt det digge du har laget på en tallerken og topp med fetaost. (Du kan også ha litt smeltet smør over, om du syns retten blir for «tørr».)
Nakkekotelett med godt tilbehør fra @fattig.student.
Foto: Fattig Student (Karen Elene Thorsen)