
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Ørretfilet med enkel smørsaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Ørretfilet med enkel smørsaus
Har du fått tak i en stor ørret eller laks, så del filetene opp i rause stykker og server dem nystekte sammen med god kål og en nydelig smørsaus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fileter fisken slik at den både er skinn- og beinfri, og skjær fileten i like store serveringsstykker, ca. 250 g per person.
Stek fisken på middels varme i smør og olje. Stek med den siden som skinnet satt på ned, og stek til fisken nesten er gjennomstekt. Ikke snu. Ta fisken ut av panna og la den hvile.
Lag smørsausen ved å koke opp 1 dl eplesaft, ta kjelen til side og piske inn kaldt smør i terninger. Smak til med litt salt og sitron.
Server den nystekte ørreten på en seng av kål kokt i smørvann, strø over rikelig med hakkede urter og hell på den lune smørsausen til slutt.