Ørretfilet med enkel smørsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ørretfilet med enkel smørsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Ørretfilet med enkel smørsaus

Arne Brimi deler filetene opp i rause stykker og serverer dem nystekt sammen med god kål Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.7 (58 stemmer)
Har du fått tak i en stor ørret eller laks, så del filetene opp i rause stykker og server dem nystekte sammen med god kål og en nydelig smørsaus. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Ørret(eller laks)
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
300g
Smør(kald)

SLIK GJØR DU

  1. Fileter fisken slik at den både er skinn- og beinfri, og skjær fileten i like store serveringsstykker, ca. 250 g per person. 

  2. Stek fisken på middels varme i smør og olje. Stek med den siden som skinnet satt på ned, og stek til fisken nesten er gjennomstekt. Ikke snu. Ta fisken ut av panna og la den hvile. 

  3. Lag smørsausen ved å koke opp 1 dl eplesaft, ta kjelen til side og piske inn kaldt smør i terninger. Smak til med litt salt og sitron. 

  4. Server den nystekte ørreten på en seng av kål kokt i smørvann, strø over rikelig med hakkede urter og hell på den lune smørsausen til slutt.

Arne Brimi deler filetene opp i rause stykker og serverer dem nystekt sammen med god kål Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.7 (58 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN