nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min
Ostevafler med skinke
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min
Ostevafler med skinke
Vafler kan du spise som et måltid med f.eks. spekeskinke eller røkelaks. Noen vaffelhjerter kan du også servere som en forrett. Bytt gjerne noe av det fine melet med grovt hvetemel. Osten i vaflene gjør dem ekstra smaksrike.
Oppskriften er ca. 8 plater.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3.5dl
4dl
2dl
2stk
5ss
Smør(smeltet)
1ts
0.5ts
0.5ts
Natron(eller bakepulver)
0.5ts
2dl
Hvitost (Gulost)(Jarlsberg eller Norvegia)
SLIK GJØR DU
Lag vaffelrøren og tilsett revet ost. La røren svelle i 15 - 20 minutter og stek vaflene. Avkjøl dem på rist.
Legg 1–2 ss lettrømme på hver vaffelplate. Ha på skiver av spekeskinke, finhakket rødløk og evt. litt friske urter og tomater.