Ovnsbakt gresskar Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Ovnsbakt gresskar

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Ovnsbakt gresskar

Bakt gresskar: Perfekt både til kalkunmiddagen 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (20 stemmer)
Ovnsbakt gresskar har en fin sødmesmak og passer perfekt både til kalkunmiddagen og til alle retter med litt syre og krydder, mener Jan Robin Ektvedt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Puffet gresskarkjerner

1dl
Salt(litt, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Splitt gresskaret i båter, og skrap ut innmaten. Legg gresskarbåtene over i en langpanne. 

  2. Del hvitløken på midten. Smelt smøret, og knus hvitløken i det. La smøret brunes lett, og slå det over gresskarbåtene. 

  3. Rist koriander- og fennikelfrø lett i en panne, og knus så krydderet. Dryss det over gresskaret, og dryss også over litt salt.  

  4. Bak i ovn på 175 grader i 30 – 45 minutter til det er mykt. Det kan stå til det blir deilig og gyllent. Gresskar tåler en del varme. 

  5. Dryss over puffet og knuste gresskarkjerner før servering. 

  6. Ha gresskarkjerner, olje og vann i en panne, sammen med en liten klype salt. 

  7. Sett på høy varme. Når vannet reduseres, sitter du kun igjen med oljen. Da begynner kjernene raskt å poppe, så bruk et lokk som du dekker litt med mens du rører.  Ta pannen vekk fra varmen, og hell gresskarkjernene ut over et kjøkkenpapir.

Bakt gresskar: Perfekt både til kalkunmiddagen 

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN