nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Ovnsbakt laks med grønn chilisaus
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Ovnsbakt laks med grønn chilisaus
I sausen bruker vi grønn jalapeño-chili, som du får kjøpt på glass i mange forretninger.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Laks(filet på ca. 150 g )
2ss
1stk
Løk(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Paprika(grønn, hakket)
2stk
2ss
Bladpersille(hakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180º.
Legg laksefiletene i en smurt ildfast form.
Stek løk og hvitløk i olje til løken er myk og blank. Rør inn chilipepper, paprika og persille og smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen på laksestykkene og bak fisken midt i ovnen til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8–10 minutter.
Server råstekte potetbåter til sammen med tomatsalat.