Ovnsbakt laks med grønn chilisaus
Ovnsbakt laks med grønn chilisaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ovnsbakt laks med grønn chilisaus

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ovnsbakt laks med grønn chilisaus

Ovnsbakt laks med grønn chilisaus av løk, hvitløk, chilipepper, paprika og fersk persille. En sterk, god og sunn lakserett. Server med potetbåter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

I sausen bruker vi grønn jala­peño-chili, som du får kjøpt på glass i mange forretninger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Laks(filet på ca. 150 g )
1stk
Løk(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Paprika(grønn, hakket)
2ss
Bladpersille(hakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 180º.

  2. Legg laksefiletene i en smurt ildfast form.

  3. Stek løk og hvitløk i olje til løken er myk og blank. Rør inn ­chilipepper, paprika og persille og smak til med salt og pepper.

  4. Fordel blandingen på laksestykkene og bak fisken midt i ovnen til den er så vidt ­gjennomkokt, ca. 8–10 minutter.

  5. Server råstekte potetbåter til sammen med tomatsalat.

Ovnsbakt laks med grønn chilisaus av løk, hvitløk, chilipepper, paprika og fersk persille. En sterk, god og sunn lakserett. Server med potetbåter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN