Ovnsbakt squash
Ovnsbakt squash Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
50min

Ovnsbakt squash

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
50min

Ovnsbakt squash

Ovnsbakt squash fylt med kjøttdeig, løk, gulrot, selleri, knuste tomater, fond og hvitvin. Toppet med tomater og mozzarella. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.4 (25 stemmer)
En morsom og dekorativ rett som du kan overraske med en fredagskveld. Du kan lage denne retten vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeigen med kokte små linser.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Del squash på langs og skarp ut kjernene og gjem det. Stek halvdelene i panne i litt olivenolje til snittflaten får litt farge. Legg squash på plate og etterstek i ovnen i 15–20 minutter.

  2. Finhakk løk. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær i små terninger.

  3. Stek kjøttdeigen gyllenbrun i litt rapsolje. Tilsett løk, gulrot, selleri og knuste tomater. Hell på vin og fond, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Press i hvitløken og squashkjernene. La alt få et oppkok under om­røring. Smak til med salt
    og pepper.

  4. Øk ovnstemperaturen til 225°. Fordel kjøttdeigen i squashhalvdelene. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg det over. Bak alt i ovnen i 10–15 minutter til tomatene får farge og osten smelter. Server gjerne med en salat.

Ovnsbakt squash fylt med kjøttdeig, løk, gulrot, selleri, knuste tomater, fond og hvitvin. Toppet med tomater og mozzarella. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.4 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN