Ovnsbakt squash
Ovnsbakt squash
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Del squash på langs og skarp ut kjernene og gjem det. Stek halvdelene i panne i litt olivenolje til snittflaten får litt farge. Legg squash på plate og etterstek i ovnen i 15–20 minutter.
Finhakk løk. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær i små terninger.
Stek kjøttdeigen gyllenbrun i litt rapsolje. Tilsett løk, gulrot, selleri og knuste tomater. Hell på vin og fond, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Press i hvitløken og squashkjernene. La alt få et oppkok under omrøring. Smak til med salt
og pepper.Øk ovnstemperaturen til 225°. Fordel kjøttdeigen i squashhalvdelene. Skjær tomater og mozzarella i skiver og legg det over. Bak alt i ovnen i 10–15 minutter til tomatene får farge og osten smelter. Server gjerne med en salat.