Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

HVERDAGSMAT: Torsk med tomat og basilikum, rett i ovnen, enkelt og greit.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.7 (12 stemmer)
Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Torsk(filet, uten bein og skinn)
400g

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 150 °C. Skjær torskefileten i biter. Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

  2. Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk. Rør inn tomatpuré og la den surre godt. 

  3. Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.

  4. Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

HVERDAGSMAT: Torsk med tomat og basilikum, rett i ovnen, enkelt og greit.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN