nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum
Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk. Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 150 °C. Skjær torskefileten i biter. Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.
Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk. Rør inn tomatpuré og la den surre godt.
Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.
Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.