Ovnsbakt torskerygg med olivenbraiserte rotfrukter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Ovnsbakt torskerygg med olivenbraiserte rotfrukter

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Ovnsbakt torskerygg med olivenbraiserte rotfrukter

Tina Nordström bruker helst fersk fisk når hun lager mat. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (2 stemmer)
Her bruker du to torskefileter som legges mot hverandre og bindes opp for at de skal holde formen og være fine. Frossenfisk sammenlignet med fersk fisk er som pulverpotetmos sammenlignet med hjemmelaget mos. Om det lar seg gjøre, kjøper jeg fersk fisk, som som oftest har en grei pris.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Torsk(ryggfilet med skinn, a 500-600 g)
1bunt
1klype(r)
1klype(r)
Hvit pepper(eller sort)

Olivenbraiserte rotfrukter

8stk
Gulrot(i bunt)
4kvist
1.5dl
Kalamatioliven(med stein og litt lake (ca. 0,5 dl))
3dl
1klype(r)
Hvit pepper(eller sort)

SLIK GJØR DU

  1. Varm ovnen til 150 °C.

  2. Salte og pepre torskefiletene. Legg dem mot hverandre med timian og laurbærblader i midten. Skinnsiden skal vende utover. Bind opp fisken med kjøkkenhyssing og enda mer urter. Ringle over olivenolje og strø over litt havsalt.

  3. Legg fisken i en ildfast form og bak i ovnen i cirka 50 minutter, eller til kjernetemperaturen er 48–52 °C om du bruker et digitalt steketermometer.

  4. Skrubb og vask rotfruktene og del dem på langs. Legg rotfrukter, timian og oliven i en kasserolle, hell på vann og hvitvin samt 2–3 ss olivenolje. Kok under lokk til grønnsakene er passe møre. Sil av buljongen og kok den inn til halvparten.

  5. Sprekk opp, det vil si bland forsiktig, buljongen med 2–3 ss olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg opp grønnsakene sammen med den bakte torskeryggen. Øs over buljongen.

  6. Server gjerne med knuste poteter og beurre blanc.

Tina Nordström bruker helst fersk fisk når hun lager mat. Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN