Ovnsbakt torskerygg med olivenbraiserte rotfrukter
Ovnsbakt torskerygg med olivenbraiserte rotfrukter
DETTE TRENGER DU
PERSONEROlivenbraiserte rotfrukter
SLIK GJØR DU
Varm ovnen til 150 °C.
Salte og pepre torskefiletene. Legg dem mot hverandre med timian og laurbærblader i midten. Skinnsiden skal vende utover. Bind opp fisken med kjøkkenhyssing og enda mer urter. Ringle over olivenolje og strø over litt havsalt.
Legg fisken i en ildfast form og bak i ovnen i cirka 50 minutter, eller til kjernetemperaturen er 48–52 °C om du bruker et digitalt steketermometer.
Skrubb og vask rotfruktene og del dem på langs. Legg rotfrukter, timian og oliven i en kasserolle, hell på vann og hvitvin samt 2–3 ss olivenolje. Kok under lokk til grønnsakene er passe møre. Sil av buljongen og kok den inn til halvparten.
Sprekk opp, det vil si bland forsiktig, buljongen med 2–3 ss olivenolje, salt og nykvernet pepper. Legg opp grønnsakene sammen med den bakte torskeryggen. Øs over buljongen.
Server gjerne med knuste poteter og beurre blanc.