nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Ovnsstekt sennepskylling
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Ovnsstekt sennepskylling
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1.5 (9 stemmer)
Ovnsstekt kylling blir alltid ekstra saftig og god. Her serveres hele retten på en seng av grønnsaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Kylling(ca. 1,2 kg. )
1ss
0.5ts
0.5ts
3stk
6stk
1stk
1stk
Persillerot(eller 0,5 stk sellerirot)
2stk
4fedd
4kvist
Timian(fersk)
0.5dl
0.5stk
Sitron(revet skall)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175º.
Del kyllingen i to på langs. Vask og tørk den godt. Fordel sennep på skinnet, og krydre med salt og pepper.
Skrell og rens grønnsakene og løken. Skjær i mindre biter, og legg i en bolle. Hakk hvitløken, og bland i bollen med timian,
olivenolje og sitronskall. Krydre med salt og pepper.
Varm olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de har fin farge. Legg dem over i en langpanne eller ildfast form. Legg på
kyllingene med skinnet opp, og sett i ovnen i ca. 45 minutter.
Server grønnsakene med kyllingen og gjerne litt yoghurt til.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
1.5 (9 stemmer)