Potetpletter med steinbitrogn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Potetpletter med steinbitrogn

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
20min

Potetpletter med steinbitrogn

Saftige potetpletter med steinbitrogn, crème fraîche, hakket rødløk og fersk dill. Lekker fingermat til selskap. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.5 (6 stemmer)
Plettene er saftige av revne poteter, og du må gjerne bruke annen rogn i stedet for steinbitrogn. Oppskriften er til 10 pletter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
2stk
600g
Potet(kokte)
1klype(r)
1klype(r)

Til servering

100g
Lodderogn(eller steinbitrogn)
0.5stk
Rødløk(i tynne skiver)
5kvist
Dill(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland melet med halv-parten av melken. Pisk til jevn røre. Hell i resten av melken og eggene. Smelt smør, bland det i under omrøring. Mos de kokte potetene og rør dem i. Ha i salt og pepper.

  2. Stek små, gyllenbrune pletter som avkjøles på rist.

  3. Server plettene med en klatt crème fraîche, steinbitrogn og tynne skiver rødløk. Pynt med dill.

Saftige potetpletter med steinbitrogn, crème fraîche, hakket rødløk og fersk dill. Lekker fingermat til selskap. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN