nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Potetrøsti med sild og kapers
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Potetrøsti med sild og kapers
I gamle dager var sild og poteter billig hverdagsmat. Sild har nå blitt festmat, men du trenger ikke mange bitene for å få mye smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERServering
SLIK GJØR DU
Skrell potetene og riv dem grovt. Tørk av silden og del i biter. Skjær purreløk og agurk i tynne skiver. Bland dette med sild, hakket dill og kapers.
Varm opp litt smør i en stekepanne. Press vannet ut av potetene. Legg fire høyder av den revne poteten og klem ned med en stekespade.
Stek røstiene på middels varme i 4–5 minutter på hver side. Strø på salt og pepper.
Legg potetrøstiene på varme tallerkener og topp med sildesalaten. Krydre med grovmalt pepper, og server med crème fraîche.