nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Reker og fennikelsalat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Reker og fennikelsalat
Klassikeren med reker, loff, majones og sitron er milde og gode sommersmaker. Brimi legger til litt finskåren fennikel og ovnsbakte cherrytomater.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell rekene. Bak cherrytomater i stekeovn på 150 grader til de er bløte. Avkjøl.
Skjær eller riv fennikel i tynne skiver, og vend dem i litt olje, salt, god eddik og finhakket gressløk.
Rist tynne skiver fint brød i litt smør i stekepanne.
Server i et høyt glass med hjemmelaget majones og brød på toppen. Pynt med estragon.
Alle ingrediensene må ha samme temperatur. Sett derfor alt du trenger på kjøkkenbenken i god tid før du setter i gang. Visp for hånd eller med stavmikser.
Rør først sammen eggeplommer og sennep. Pisk så inn oljen, først nærmest dråpevis, deretter i en tynn stråle. Tilsett sitronsaft og smak til med litt salt.