Reker og fennikelsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Reker og fennikelsalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Reker og fennikelsalat

Arne Brimi legger til litt finskåren fennikel og ovnsbakte cherrytomater og serverer rekene i høye glass Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Klassikeren med reker, loff, majones og sitron er milde og gode sommersmaker. Brimi legger til litt finskåren fennikel og ovnsbakte cherrytomater. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Reker(med skall)
1stk
Brød(i tynne skiver)
1boks(er)
1klype(r)

Majones

4dl
Solsikkeolje(evt. mild olivenolje)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell rekene. Bak cherrytomater i stekeovn på 150 grader til de er bløte. Avkjøl. 

  2. Skjær eller riv fennikel i tynne skiver, og vend dem i litt olje, salt, god eddik og finhakket gressløk. 

  3. Rist tynne skiver fint brød i litt smør i stekepanne. 

  4. Server i et høyt glass med hjemmelaget majones og brød på toppen. Pynt med estragon. 

  5. Alle ingrediensene må ha samme temperatur. Sett derfor alt du trenger på kjøkkenbenken i god tid før du setter i gang. Visp for hånd eller med stavmikser. 

  6. Rør først sammen eggeplommer og sennep. Pisk så inn oljen, først nærmest dråpevis, deretter i en tynn stråle. Tilsett sitronsaft og smak til med litt salt.

Arne Brimi legger til litt finskåren fennikel og ovnsbakte cherrytomater og serverer rekene i høye glass Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN