nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min
Ristet laks eller ørret med asparges
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min
Ristet laks eller ørret med asparges
Denne retten kan du servere gjester eller lage til søndagsmiddag! Mengden kan enkelt økes til ønsket antall porsjoner.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med sausen. Rør eggeplommene sammen med salt og pepper, rør inn eddik og spe med olje i en tynn stråle til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper og rør inn kjørvel.
Dryss salt på fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken godt. Del den i fire jevnstore stykker.
Stek fisken i olje på middels sterk varme i 2–3 minutter på hver side. Den skal bare bli lett brunet.
Brekk av og fjern den nederste delen på aspargesen og kok i lett saltet vann i 2–3 minutter. La den renne godt av og vend den med smør.
Server fisken med asparges og den grønne sausen.