Rollmops Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Rollmops

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Rollmops

Artige rollmops laget av fersk sild. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Rollmops med fersk sild, løk og hjemmelaget lake. Kjempegodt til juletapasen 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Sildefilet(uten skinn og ben)
2stk
Sjalottløk(finhakket)
2ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Fordel sjalottløk og persille på kjøttsiden av sildefiletene. Rull dem sammen og fest med en tannstikker. Sett silderuladene i et ildfast fat

  2. Rør sammen laken og hell den over silden. Dekk fatet med aluminiumsfolie og kok silden i ovn ved 125° i 15–20 minutter til den er gjennomvarm. Avkjøl den i laken.

  3. Server silden i laken med tynne løkringer over.

  4. Bruker du saltsildfileter, skal de ikke varmebehandles, men bare trekke i kald lake.

Artige rollmops laget av fersk sild. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN