Romesco Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Romesco

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Romesco

ROMESCO: Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (36 stemmer)
Dette er en fyldig og god saus som er nydelig til alt fra fisk og annen sjømat til kylling og grillet vårløk. Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Paprika(søt, spisspaprika, delt i to)
2stk
Tomat(modne, delt i to)
0.5stk
20g
Mandler(lett ristet)
20g
Hasselnøtter(lett ristet)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Bak paprika, tomater og hvitløk i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Fjern skallet på paprikaen. 

  2. Kjør så alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller en blender. Ha i litt vann hvis du ønsker en tynnere saus. 

  3. Smak til med salt og pepper. 

ROMESCO: Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (36 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN