nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Romesco
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Romesco
ROMESCO: Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (36 stemmer)
Dette er en fyldig og god saus som er nydelig til alt fra fisk og annen sjømat til kylling og grillet vårløk. Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
Paprika(søt, spisspaprika, delt i to)
2stk
Tomat(modne, delt i to)
0.5stk
20g
Mandler(lett ristet)
20g
Hasselnøtter(lett ristet)
1dl
2ts
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Bak paprika, tomater og hvitløk i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Fjern skallet på paprikaen.
Kjør så alle ingrediensene til en jevn masse med en stavmikser eller en blender. Ha i litt vann hvis du ønsker en tynnere saus.
Smak til med salt og pepper.
ROMESCO: Den blir enda bedre dersom du lager den dagen før servering.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (36 stemmer)