Romkake med jordbærlokk
Romkake med jordbærlokk
DETTE TRENGER DU
PERSONERRomkrem
SLIK GJØR DU
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 º i ca. 35 minutter.
Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca. ett minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.
Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernetyll langs kanten av kaken. Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i
å renne ned langs kanten av kaken.
Del jordbærene på langs og legg dem oppå kaken.
Lag gelé etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdig gelé over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.
Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken. Bruk en stjernetyll.