nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Saftige kjøttkaker
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Saftige kjøttkaker
Saftige og gode kjøttkaker er alltid populært og slett ikke vanskelig å lage.
Foto: PER ERVLANDKjempegode kjøttkaker med en overraskende ingrediens. Sper du kjøttkakene med sprudlende Farris eller kullsyreholdig vann blir de ekstra gode. Boblene i vannet gjør kjøttkakene både saftige og lette.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
0.5ts
1stk
2ss
0.5ts
Ingefær(malt)
0.5ts
Muskatnøtt(malt)
0.5ts
Svart pepper(nykvernet)
1.5dl
2ss
Smør(cirka)
SLIK GJØR DU
Rør kjøttdeigen seig med salt. Rør inn egg, potetmel og krydder. Du kan elte sammen deigen med en tre sleiv eller i en mikser - men det aller enkleste er elte deigen sammen med rene hender.
Form farsen til kjøttkaker ved hjelp av en fuktig spiseskje og vætet håndflate. Stek kakene i smør over middels varme til de får fin stekefarge.
Legg kakene rett over i varme saus og la dem trekke ferdig i 10-15 minutter. Kok gjerne ut pannen med en skvett vann og sil sjyen over i sausen.
Spe med Farris, litt etter litt. Pass på at all væsken er rørt godt inn før du tilsetter mer.
Saftige og gode kjøttkaker er alltid populært og slett ikke vanskelig å lage.
Foto: PER ERVLAND