Salat med grillet vannmelon  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Salat med grillet vannmelon

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Salat med grillet vannmelon

TÅLER MYE: Vannmelon tåler litt juling på grillen.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
Vannmelon tåler litt juling på grillen. En veldig god blanding av grillet melon med olje, løk- og limeblanding, fetaost, pinje- og solsikkekjerner.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Løk (kepaløk)(i skiver)
1bunt
Radicchio rosso salat(eller brønnkarse eller litt krydret salat)

SLIK GJØR DU

  1. Legg løkskivene i en bolle. Bland med limesaft. Varm olje til ca 70 grader. Ha i en blender med basilikum. La kjøles ned. Sil oljen.

  2. Rist pinjekjerner og solsikkekjerner i en tørr stekepann i 1-2 minutter. Fyr opp grillen. Skjær vannmelon i 4 cm tjukke biter. Pensle med olje og krydre med salt. Grill på høy varme i 2 minutter på hver side.

  3. Del vannmelonen i mindre biter. Bland salatene sammen med 2/3 av oljen og all løk- og limeblandingen. Smak til med salt og eventuelt mer limesaft. Legg på bitene med vannmelon, strø over pinje- og solsikkekjerner. Dryss over litt fetaost – bryt den opp i bittesmå biter med hendene. Hell over resten av oljen og litt salt. 

TÅLER MYE: Vannmelon tåler litt juling på grillen.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN