Salat med grillet vannmelon
Salat med grillet vannmelon
TÅLER MYE: Vannmelon tåler litt juling på grillen.
Foto: Mette Randem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg løkskivene i en bolle. Bland med limesaft. Varm olje til ca 70 grader. Ha i en blender med basilikum. La kjøles ned. Sil oljen.
Rist pinjekjerner og solsikkekjerner i en tørr stekepann i 1-2 minutter. Fyr opp grillen. Skjær vannmelon i 4 cm tjukke biter. Pensle med olje og krydre med salt. Grill på høy varme i 2 minutter på hver side.
Del vannmelonen i mindre biter. Bland salatene sammen med 2/3 av oljen og all løk- og limeblandingen. Smak til med salt og eventuelt mer limesaft. Legg på bitene med vannmelon, strø over pinje- og solsikkekjerner. Dryss over litt fetaost – bryt den opp i bittesmå biter med hendene. Hell over resten av oljen og litt salt.
TÅLER MYE: Vannmelon tåler litt juling på grillen.
Foto: Mette Randem