Skalldyrpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Skalldyrpai

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Skalldyrpai

Nydelig skalldyrpai Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (31 stemmer)
En deilig og vakker pai som spises varm med en frisk salat til.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

200g
3stk
130g
Snøfrisk (med dill)
0.5ts

Paigdeig

100g
0.5ts
3ss

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre sammen mel, salt og smør til en grynet masse, gjerne i food processor, og elt deigen raskt sammen med vann.


  2. Kjevle deigen ut til en leiv, og kle en paiform, ca. 22 cm i diameter. Prikk bunnen godt, og sett den i kjøleskap i ca. 30 minutter.


  3. Rens eventuelt reker med skall. Damp blåskjellene til de åpner seg, og plukk skjellmaten ut av skallene.


  4. Pisk sammen egg, snøfrisk og fløte, og rør inn salt, pepper og estragon.


  5. Fordel skalldyrene i paiskallet, og hell eggemassen over.


  6. Stek paien nede i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter til fyllet er fast og deigen gyllen.


  7. Server paien varm med en frisk salat til.

Nydelig skalldyrpai Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN