Skrei med rotgrønnsaker og hollandaisesaus à la Frode Laupsa
Skrei med rotgrønnsaker og hollandaisesaus à la Frode Laupsa
VINTERMAT: Skrei med rotgrønnsaker og hollandaisesaus
Foto: Synøve Dreyer
DETTE TRENGER DU
PERSONERRotgrønnsaker/garnityr
Hollandaisesaus
SLIK GJØR DU
Vend inn skrei-filetene med litt olje, salt og pepper. Legg dem på et stekebrett og bak ferdig i ovn på 120 grader. Dette vil ta ca. 10-12 min. Bruk et steketermometer. Når termometeret viser 50 grader i kjernen er fisken ferdig. Man kan også presse forsiktig ned i fiskekjøttet og se om skreien flaker seg.
Bland eplejuice/hvitvin, sjalottløk, laurbærblad og pepper og reduser til det er 20 % igjen(2ss). Siles over i en stålbolle.
Reduksjonen blandes i eggeplomme og sennep, piskes sammen over vannbad til eggene tykner. Her er det viktig å piske eggene luftige.
Tilsett klaret smør litt etter litt.
Tilsett sitron til slutt og smak til med salt og cayennepepper.
Anrett skreien på tallerkenen i selskap med garnityret, deretter hollandaisesaus.
Sett over potetene i lettsaltet vann og la dem simre i 20-30 minutter. Sil så av og tilsett smøret.
Rotgrønnsakene kokes rett før servering. Ha kokende, lettsaltet vann klart og dypp grønnsakene i ca. 2 minutter, eller til dem har blitt myke.
VINTERMAT: Skrei med rotgrønnsaker og hollandaisesaus
Foto: Synøve Dreyer