Speilegg spesial
Speilegg spesial
FARGER: Chili, gressløk og bacon løfter eggesmaken.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERTil smøret
SLIK GJØR DU
Rist korianderfrø, sichuanpepper, svart pepper og chiliflak i ei panne. Ha krydderet over i en morter, og knus det sammen med paprikapulver og maldonsalt.
Stek eggene i litt olje på middels varme til all eggehviten har satt seg. Stekes i en middels varm panne med litt olje til all eggehviten har satt seg. Strø over krydderet.
Stek baconet sprøtt i ei panne, og ha på smøret. La det putre til det begynner å bli lysebrunt og lukte nøttete. Hell baconsmøret over i en liten kjele.
Ha i chili og sjalottløk rett før servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel den varme smørblandingen over hvert speilegg. Dryss over gressløk. Nydelig!
FARGER: Chili, gressløk og bacon løfter eggesmaken.
Foto: Mette Møller