nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Spinatpai med pinjenøtter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Spinatpai med pinjenøtter
Ved å bruke ferdig paideig fra kjøledisken er paien rask å lage. Husk å sette på ovnen før du begynner med maten, så er den ferdig varmet når paien skal settes inn!
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
1ss
Fyll
400g
Spinat(hakket)
200g
0.5ts
Muskatnøtt(revet)
1klype(r)
1klype(r)
4stk
2.5dl
1dl
Cashewnøtter(evt. pinjenøtter)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Smør olje i en paiform og trykk ut deigen. Prikk med en gaffel og forstek skallet midt i ovnen i 5–6 minutter.
Klem ut all væske av spinaten og legg den i en bolle. La cottage cheesen renne av i en sil og bland med spinaten. Smak til med muskat, salt og pepper.
Fordel spinatrøren jevnt utover i paiskallet. Pisk sammen egg og melk.
Hell dette over spinaten og strø på nøttene.
Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til den kjennes ferdig. Server gjerne med en grønn salat.