Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter
Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter
GODT LIKT: Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter er en rett mange kan like.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skru stekeovnen på 250 grader. Sett en stor ildfast form i ovnen samtidig som du skrur den på. (Hvis formen er liten, tar det lengre tid før potetene blir ferdig.)
Gni kyllingen med salt og pepper. Gjør dette så snart du kan, for den har bare godt av å stå litt med saltet. Det er best å bruke vanlig, fint salt, ikke grovt salt eller jålesalt. Krydre med urter. Har du romtemperert smør, gni inn kyllingen. Er smøret kaldt, høvle det med en ostehøvel og legg det oppå kyllingen.
Skjær potet og løk i skiver, jo tynnere, jo bedre. Du kan godt bruke en ostehøvel. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Ha potetene og hvitløken i en bolle, krydre med salt, pepper, olje, sitronsaft og eventuelt mer urter. Er sitronen økologisk, hakk den i biter og ha oppi, skinn og alt mulig. Bland godt.
Ta ut den ildfaste formen. Legg i løken. (Ved å legges rett i den supervarme formen, blir den brunet.) Ha i potetene. Sett på nest nederste rille i ovnen. Legg kyllinglårene på en rist og sett dem over potetene, slik at de samler opp fett og stekesaft.
La stå på slik superhøy temperatur i fem minutters tid, skru deretter ned til 200 grader. La bake i 30 minutter.
GODT LIKT: Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter er en rett mange kan like.
Foto: Mette Randem