Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter

GODT LIKT: Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter er en rett mange kan like.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (985 stemmer)
Dette er en hverdagsvariant av den klassiske helstekte søndagskyllingen. Potetene får skikkelig god smak av å ligge under kyllingen og suge til seg saftene. Du kan få det til å gå litt fortere hvis du bruker kyllingvinger og gårsdagens kokte poteter – uten at det blir noe dårligere av den grunn. Det viktigste trikset her, er å sette den ildfaste formen inn i ovnen samtidig som du skrur på varmen, og å begynne stekingen på skikkelig høy varme. Det sparer tid, og gir mer og bedre smak. Nok til fire til seks personer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
Timian(tørket, pluss mer urter, om du vil)
0.5stk
Sitron(helst økologisk)

SLIK GJØR DU

  1. Skru stekeovnen på 250 grader. Sett en stor ildfast form i ovnen samtidig som du skrur den på. (Hvis formen er liten, tar det lengre tid før potetene blir ferdig.)

  2. Gni kyllingen med salt og pepper. Gjør dette så snart du kan, for den har bare godt av å stå litt med saltet. Det er best å bruke vanlig, fint salt, ikke grovt salt eller jålesalt. Krydre med urter. Har du romtemperert smør, gni inn kyllingen. Er smøret kaldt, høvle det med en ostehøvel og legg det oppå kyllingen. 

  3. Skjær potet og løk i skiver, jo tynnere, jo bedre. Du kan godt bruke en ostehøvel. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv. Ha potetene og hvitløken i en bolle, krydre med salt, pepper, olje, sitronsaft og eventuelt mer urter. Er sitronen økologisk, hakk den i biter og ha oppi, skinn og alt mulig. Bland godt. 

  4. Ta ut den ildfaste formen. Legg i løken. (Ved å legges rett i den supervarme formen, blir den brunet.) Ha i potetene. Sett på nest nederste rille i ovnen. Legg kyllinglårene på en rist og sett dem over potetene, slik at de samler opp fett og stekesaft.

  5. La stå på slik superhøy temperatur i fem minutters tid, skru deretter ned til 200 grader. La bake i 30 minutter. 

GODT LIKT: Sprøstekte kyllinglår og ovnsstekte poteter er en rett mange kan like.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (985 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN