nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Stekt sei med tre sorter løk
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Stekt sei med tre sorter løk
Stekt sei er en tradisjonell rett som har hatt sin plass på det norske matbordet i flere generasjoner. Prøv en litt annen variant enn den vanlige seibiffen, hvor vi har boltret oss litt i utvalget av løk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens og skjær rødløken i tynne båter, sjalottløken i tykke ringer og vårløken i ca. 3 cm store stykker.
Brun all løken i smør, hell fiskebuljong og la løken surre til den er godt mør. Smak til med salt og pepper.
Skjær seifileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper og vend fisken i det. Stek den i olje på middels varme til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.
Server fisken med løken og løksjyen, kokte poteter og brokkoli.