Stekt skreirygg med gresskar
Stekt skreirygg med gresskar
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt gresskar i skiver og bak halvparten i ovnen til skivene er myke. Kjør til pure med litt smør i hurtigmikser. Grill resten av gresskarene i grillpanne til de er møre eller stek i varm stekepanne.
Stek torsken på medium+ varme i stekepanne med skinnsida ned. Stek til skinnet er sprøtt, det tar 3-4 min. Legg lokk på og la fisken dampe ferdig til den begynne å flake seg.
Friter sjalottløken i olje på 170 grader til den er sprø. Bland den med hakket kjørvel.
Du kan servere den nystekte skreien med en helt enkel smørsaus av brunet usaltet smør, litt soyasaus og urter, eller du kan lage en deilig kalvesjy.
Stek løk, hvitløk og timian i en kjele. Ha på vin og eddik og kok helt inn.
Tilsett kyllingkraft og kok inn til det halve. Tilsett kalvekraft og kok inn til det halve igjen.
Sil av sausen, og smak til med salt og pepper.