Tacoburger Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Tacoburger

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Tacoburger

TO I ETT: Burger eller taco? Hvorfor ikke lage begge deler i ett!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (10 stemmer)
Hva med å kombinere taco og burger i ett? Overrask barna med en saftig og smakfull burger laget på kjøttdeig av svin, tacokrydder og ost. Server med tomater, avokadomos en deilig maiskrem og topp med tortillachips. Dette vil hele familien elske.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kjøttdeig(karbonadedeig eller svin)
100g
1ss
Margarin(til steking)
4stk
Brød(hamburgerbrød)
2stk
Tomat(i tynne skiver)

Tacokrydder

2ss
2.5ts
Tørket chili(chiliflak eller chilipepper)
2.5ts
0.25ts

Tortillachips

3stk
0.25ts

Maiskrem

1boks(er)
Mais(hermetiske maiskorn, stor)

Avokadomos

0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Lag tortillachips. Klipp tortillalefse i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

  2. Ha mais i en foodprocessor og kjør til en jevn krem. Bland inn rømme.

  3. Mos avokado sammen med salt og pepper.

  4. Bland sammen alle ingrediensene til tacokrydder i en bolle. Rør inn tacokrydder i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

  5. Bland inn revet ost.

  6. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Varm hamburgerbrød raskt i pannen.

TO I ETT: Burger eller taco? Hvorfor ikke lage begge deler i ett!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN