Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt
Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt
SUPER THAISALAT: Kokosmarinert svinekjøtt med søt appelsin og frisk koriander.
Foto: Matprat / Veslemøy VråskarDETTE TRENGER DU
PERSONERSalat
SLIK GJØR DU
Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere cirka 15 minutter.
Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter.
Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.
Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.
Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.
Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.
SUPER THAISALAT: Kokosmarinert svinekjøtt med søt appelsin og frisk koriander.
Foto: Matprat / Veslemøy Vråskar