Tomatsuppe med ingefær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Tomatsuppe med ingefær

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Tomatsuppe med ingefær

Tomatsuppe med en spennende vri med ingefær og wasabi. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.9 (5 stemmer)
Wasabi er en kruttsterk aromatisk pasta, som er en viktig smakstilsetning i japansk mat og kan fås som tørt pulver. Ekte wasabi lages av en pepperrotlignende vekst. I stedet for wasabi kan du bruke vanlig pepperrot. Pepperrot kan du også kjøpe på tube som en pasta. Server suppen med godt brød eller knekkebrød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(eller 2 fedd hvitløk)
1ts
Ingefær(malt)
1klype(r)
2boks(er)
Tomat(knuste)
2stk

Dressing

1ts
Wasabi(eller 1 ss revet pepperrot)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Rens og hakk løken. Fres den i smør i en kjele.

  2. Rør i ingefær, pepper, moste tomater, fløte og buljongterninger. La suppen koke noen minutter.

  3. Rens og skjær sopp i biter. Stek i smør og bland i suppen. Smak til. Blir den for tykk, kan den spes ut med litt vann.

  4. Smak kesam til med wasabi eller revet pepperrot og litt salt. Server suppen med kesamblandingen og gjerne et grønt blad.

Tomatsuppe med en spennende vri med ingefær og wasabi. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.9 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN