Torsk med bulgur og lun appelsinsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Torsk med bulgur og lun appelsinsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Torsk med bulgur og lun appelsinsaus

Torsk med lun appelsinsaus av appelsinjuice, vaniljesukker og olivenolje. Server til kokt bulgur med eplesider og små terninger av eple. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (6 stemmer)
Bulgur er kokt på et kvarter og med en frisk salat til har du middag på under en halvtime. Både couscous og ris kan du lage på samme måten som bulguren, se anvisning på pakken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Lun appelsinsaus

1dl
1klype(r)
0.5ts
1klype(r)
1ss
Bladpersille(hakket)
800g
Torsk(filet, uten skinn og bein)
2ts
1stk
Appelsin(revet skall)
1ss
Solsikkeolje(til steking)
1ts
Timian(hakket)

Bulgur

4dl
Eplecider(evt. eplejuice)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Eple(syrlig, i små terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Start med sausen. Bland alt unntatt persillen og varm det forsiktig. Sausen skal ikke koke. Hold den varm, og rør inn persille like før servering.

  2. Kok bulgur i eplesider til den er mør. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger like før servering. De skal bare bli varme, ikke myke.

  3. Del fisken i fire jevnstore emner. Bland mel, salt, appelsinskall og timian, og vend fisken i det. Stek fisken i olje på middels varme 3–4 minutter på hver side til den er så vidt gjennomstekt.

  4. Server fisken med ­bul­guren, sausen og en grønn salat.

Torsk med lun appelsinsaus av appelsinjuice, vaniljesukker og olivenolje. Server til kokt bulgur med eplesider og små terninger av eple. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN