Verdens beste kjøttboller
Verdens beste kjøttboller
Verdens beste kjøttboller. Den mest populære middagsoppskriften fra bloggen Mat På Bordet i 2016.
Foto: Marte Marie ForbergDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag den størrelsen på bollene som passer deg, og tilpass steketiden deretter. Begynn med å blande alle ingrediensene i en stor bolle. Alternativt kan du ha alt opp i bollen til en kjøkkenmaskin, og bruke eltekroken til å blande farsen.
Stek en liten bit av deigen og smak. Tilpass krydderet. Ha gjerne opp i urter om du ønsker. Jeg har holdt krydderet veldig enkelt med tanke på at jeg skal kunne servere kjøttbollene på flere forskjellige måter.
Trill farsen til kjøttboller, og stek bollene i flere omganger i en varm stekepanne med litt olivenolje. Når kjøttbollene har fått fin farge legger du dem i en ildfast form og setter dem i forvarmet ovn. Stek ved 180 grader til bollene er gjennomstekte. Hvor lang tid de trenger i ovnen er avhengig av størrelsen på kjøttbollene og hvor lenge du har stekt dem i pannen. Alt fra 5 til 15 minutter. Test en av bollene før du tar alle ut.
La kjøttbollene avkjøles helt før du pakker dem i fryseposer eller -beger, og legger dem i fryseren. Kjøttbollene holder seg også godt i kjøleskapet i 3-5 dager.
Her får du oppskriften uten saus og uten tilbehør. Jeg synes det er superpraktisk å ha kjøttboller liggende i frysen. Server dem for eksempel i brun saus, med poteter og noe grønt. Legg dem i en tomatsaus og bruk til pasta, eller ha dem i tomatsuppe for den saks skyld. De er også gode i pitabrød i matboksen, eller som tapas med en krydret saus til.
Verdens beste kjøttboller. Den mest populære middagsoppskriften fra bloggen Mat På Bordet i 2016.
Foto: Marte Marie Forberg