Verdens beste kjøttboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Verdens beste kjøttboller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Verdens beste kjøttboller

Verdens beste kjøttboller. Den mest populære middagsoppskriften fra bloggen Mat På Bordet i 2016. 

Foto: Marte Marie Forberg

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (83 stemmer)
Verdens beste kjøttboller var den mest populære middagsoppskriften på bloggen Mat På Bordet i 2016. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1200g
Kjøttdeig(800 g vanlig kjøttdeig + 400 g svinekjøttdeig (ca. 50 små kjøttboller))
200g
Panko(eller annen type brødrasp)
2stk
1fedd
Hvitløk(finrevet)
1stk
Løk(finrevet)
100g
Parmesan(finrevet)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Lag den størrelsen på bollene som passer deg, og tilpass steketiden deretter. Begynn med å blande alle ingrediensene i en stor bolle. Alternativt kan du ha alt opp i bollen til en kjøkkenmaskin, og bruke eltekroken til å blande farsen.

  2. Stek en liten bit av deigen og smak. Tilpass krydderet. Ha gjerne opp i urter om du ønsker. Jeg har holdt krydderet veldig enkelt med tanke på at jeg skal kunne servere kjøttbollene på flere forskjellige måter.

  3. Trill farsen til kjøttboller, og stek bollene i flere omganger i en varm stekepanne med litt olivenolje. Når kjøttbollene har fått fin farge legger du dem i en ildfast form og setter dem i forvarmet ovn. Stek ved 180 grader til bollene er gjennomstekte. Hvor lang tid de trenger i ovnen er avhengig av størrelsen på kjøttbollene og hvor lenge du har stekt dem i pannen. Alt fra 5 til 15 minutter. Test en av bollene før du tar alle ut. 

  4. La kjøttbollene avkjøles helt før du pakker dem i fryseposer eller -beger, og legger dem i fryseren. Kjøttbollene holder seg også godt i kjøleskapet i 3-5 dager.

  5. Her får du oppskriften uten saus og uten tilbehør. Jeg synes det er superpraktisk å ha kjøttboller liggende i frysen. Server dem for eksempel i brun saus, med poteter og noe grønt. Legg dem i en tomatsaus og bruk til pasta, eller ha dem i tomatsuppe for den saks skyld. De er også gode i pitabrød i matboksen, eller som tapas med en krydret saus til. 

Verdens beste kjøttboller. Den mest populære middagsoppskriften fra bloggen Mat På Bordet i 2016. 

Foto: Marte Marie Forberg

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (83 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN