Vørterbrød
Vørterbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t 10min

Vørterbrød

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
2t 10min

Vørterbrød

Brød med rosiner, sirup, ingefær, nellik og vørterøl. Spennende og smakfullt gjærbrød. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Vørterbrød har spennende kryddersmaker og passer godt til julens pålegg. Oppskriften er til to brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
1dl
1flaske
1.5dl
1ts
2ss
Ingefær(malt)
10dl
Rugmel(siktet)
1ss

SLIK GJØR DU

  1. Kok rosiner i vannet et par minutter slik at de blir myke. Avkjøl til romtemperatur.

  2. Smuldre gjæren i deigen. Smelt smør i en kjele, tilsett vørterøl og vann, og varm til alt blir fingervarmt, ca. 37°.

  3. Løs gjæren opp i litt av deigvæsken. Tilsett resten av deigvæsken sammen med sirup, salt, ingefær, nellik, rosiner med vannet og resten av rugmelet.

  4. Arbeid deigen godt i ca. 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Tilsett mer mel om nødvendig. La deigen heve tildekket på en lun plass i ca. 40 minutter.

  5. Legg deigen på melet bakebord. Del den i to like store biter. Form til brød.

  6. Legg brødene i smurte brødformer på ca. 1 ½ liter. La brødene heve tildekket ca. 35 minutter.

  7. Bland sirup og vann og pensle brødene med blandingen.

  8. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225° i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Brød med rosiner, sirup, ingefær, nellik og vørterøl. Spennende og smakfullt gjærbrød. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN