nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 20min
Vørterkake
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t 20min
Vørterkake
Smaker deilig med ost på. Holder til 2 kaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland rugmel med halvparten av hvetemel. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper.
Løs gjær opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Del deigen i to eller tre emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Legg kakene på bakepapir på stekeplate og etterhev i ca. 30 minutter.
Stekes ved 200º i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.
Pensle kakene med vann når de tas ut av ovnen. Da blir de blanke oppå. Avkjøl på rist.