Wallenbergare «kebab» på spyd
Wallenbergare «kebab» på spyd
Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjør sammen kjøtt og salt i en kjøkkenmaskin, eller kna godt, ha i egg og kjør litt til – og spe til slutt med fløte.
Ha i de andre krydderne og brødrasp. Stek en liten prøvekake for å teste om det er passe krydret.
Klem kjøttdeigen rundt grillspyd eller lag boller. Grill godt på begge sider.
Server gjerne med en risonisalat med oliven, granateple, stangselleri og stekt halloumi blandet med god olivenolje.
Server de nygrillede kebabene sammen med salat og paprikasaus.
Gni paprikaen med litt olje og grill på høy varme til skinnet begynner å bli svart og løsner. Hvis du legger dem i en boks med lokk til de blir kalde, er det lett å få av skinnet.
Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren.
Foto: Mette Møller