Potetfrittata med safran Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Potetfrittata med safran

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Potetfrittata med safran

ANNERLEDES: Potetfrittata med safran gir poteten en ny dimensjon.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En italiensk potetball med safran, ost og paprika. Du kan like gjerne bruke gårsdagens kokte poteter, og du kan variere hva slags ost du vil bruke i.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
1klype(r)
Safran(ca 1/3 gram)
2stk
Paprika(røde)
2fedd
Hvitløk(eller mer, i skiver)
3stk
100g
Parmesan(revet, evt mozzarella)
2ss
Kruspersille(finhakket)
20g
Hvetemel(vent med dette til resten er ferdig, bland inn om blandingen blir for løs)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene, del dem i biter og kok dem til de er møre. Ta litt av kokevannet og ha i en kopp med safranen.

  2. Imens, skjær paprikaen i tynne skiver, og stek i olje sammen med hvitløken. Målet er at paprikaen skal bli helt søt og nærmest kollapse. Det kan ta lenger tid enn å koke potetene.

  3. Press potetene gjennom en potetpresse eller gjennom en metallsikt. Ikke bruk blender eller kjøkkenmaskin, da får du lim. Pisk egg og bland inn safranen. Bland med potet.

  4. Riv ost i litt ujevne biter. (Det er godt med flere typer ost, men ikke blåmuggost eller veldig stinkisoster.) Bland med potetblandingen. Bland inn persille og paprika.

  5. Form til små baller med en spiseskje og stek en prøve i olje eller smør – bruk samme panne som paprikaen, da får du god smak. Hvis blandingen er veldig løs, bland inn hvetemel og lag en prøve til. Målet er lette boller som henger sammen, så ikke fall for fristelsen for å blande inn masse mel med en gang – da blir de unødvendig tunge.

  6.  Stek opp alle bollene på en gang, eller stek opp noen få av gangen inntil du trenger dem.

ANNERLEDES: Potetfrittata med safran gir poteten en ny dimensjon.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN