Potetfrittata med safran
Potetfrittata med safran
ANNERLEDES: Potetfrittata med safran gir poteten en ny dimensjon.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell potetene, del dem i biter og kok dem til de er møre. Ta litt av kokevannet og ha i en kopp med safranen.
Imens, skjær paprikaen i tynne skiver, og stek i olje sammen med hvitløken. Målet er at paprikaen skal bli helt søt og nærmest kollapse. Det kan ta lenger tid enn å koke potetene.
Press potetene gjennom en potetpresse eller gjennom en metallsikt. Ikke bruk blender eller kjøkkenmaskin, da får du lim. Pisk egg og bland inn safranen. Bland med potet.
Riv ost i litt ujevne biter. (Det er godt med flere typer ost, men ikke blåmuggost eller veldig stinkisoster.) Bland med potetblandingen. Bland inn persille og paprika.
Form til små baller med en spiseskje og stek en prøve i olje eller smør – bruk samme panne som paprikaen, da får du god smak. Hvis blandingen er veldig løs, bland inn hvetemel og lag en prøve til. Målet er lette boller som henger sammen, så ikke fall for fristelsen for å blande inn masse mel med en gang – da blir de unødvendig tunge.
Stek opp alle bollene på en gang, eller stek opp noen få av gangen inntil du trenger dem.
ANNERLEDES: Potetfrittata med safran gir poteten en ny dimensjon.
Foto: Mette Randem