Alfsens kylling med maissuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Alfsens kylling med maissuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Alfsens kylling med maissuppe

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (47 stemmer)
Ole Martin Alfsens geniale oppskrift på kyllingmiddag smaker godt for både liten og stor. Server gjerne med litt rømme, revet ostog hakket koriander. Hakket avokado og hakket kokt egg smaker også godt som topping.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1boks(er)
4stk
Mais(kolber, kokte)
300g
Kylling(renset, kokt kjøtt)
1ss
Limesaft( eller sitronsaft)
0.25stk
Chili(rød)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili og fres det i smør til løken er blank. Skyll risen, kutt paprika i terninger og ha begge deler i gryta sammen med krydderne. Ha på kraft, kok opp og la det småkoke videre i 12 minutter.

  2. Skjær maiskornene av kolbene. Sett dem på høykant og skjær deg ned og rundt langs stilken. Ha kornene i en stekepanne og stek dem på høy temperatur i olje til maisen er gyllen.

  3. Skyll bønnene i et dørslag. Hell mais og bønner i suppa og la det småkoke til alt er mørt, i ca. 10 minutter. Tilsett kyllingkjøttet mot slutten, og smak til med salt, pepper og lime eller sitron.

  4. Server med godt brød og smør.

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN