nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t
Boeuf Bourguignon
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t
Boeuf Bourguignon
FRANSK KLASSIKER: Kraftfull og velsmakende kjøttgryte.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (24 stemmer)
Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2ss
1.5ss
0.5ts
3dl
Kraft(fra kjøtt eller buljong)
4dl
1stk
Laurbærblad(blad)
1ts
Timian(tørket)
10stk
2stk
Gulrot(i staver)
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(frisk, i båter)
150g
Bacon(i terninger)
800g
Høyrygg av storfe(eller bog uten bein)
SLIK GJØR DU
Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.
Hell kraft og vin i gryten. Tilsett laurbærblad og timian, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 ½ time.
Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær dem i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.
Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Pynt gjerne med litt oregano og server gryten med kokte poteter, ris eller godt brød.
FRANSK KLASSIKER: Kraftfull og velsmakende kjøttgryte.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (24 stemmer)