Brimis beste rekesalat
Brimis beste rekesalat
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvell grønnsakene (gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann). Avkjøl, og del dem opp i passe store biter.
Skjær ut fine fileter av sitronen. Vask og tørk litt grønn salat og rist tynne skiver fint brød i litt smør i stekepanne. Skrell rekene.
Lag majones og smak til med gressløk og eventuelt litt ekstra sennep. Vend rekene og grønnsakene inn i majonesen.
Legg over sitronfileter og litt grønn salat, og server med de ristede brødskivene.
Alle ingrediensene må ha samme temperatur. Sett derfor alt du trenger på kjøkkenbenken i god tid før du setter i gang. Visp for hånd eller med stavmikser.
Rør først sammen eggeplommer og sennep. Pisk så inn oljen, først nærmest dråpevis, deretter i en tynn stråle. Tilsett sitronsaft og smak til med litt salt.