nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Brissel med kapers, sitron og salvie
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Brissel med kapers, sitron og salvie
Dette er en deilig måte å servere brissel på — frisk og syrlig. Den kan også fungere som en grunnoppskrift; urtene og sitronen kan byttes ut med sopp, bacon eller ingenting. Brisselen kan serveres som en egen rett, som her, eller på risotto og i en salat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp salt vann i en gryte sammen med laurbærblader.
Imens, rens brisselen for sener. Kok brisselen i 10—15 minutter. Skru av varmen og la trekke til vannet er romtemperert. Dette kan du gjøre opptil flere dager i forveien. Dekk med plast og oppbevar i kjøleskapet til du skal bruke.
Når du skal spise, skjær brisselen i skiver. Bland mel, salt og pepper i en tallerken.
Varm smør i en panne. Vend brisselen i melet og ha i pannen. Stek i pannen i 2—3 minutter, ha i ansjos og kapers. Løft brisselen over på tallerkener. Ha i sitronsaft og salvie, eventuelt også mer smør. Hell denne sausen over brisselen og server.