
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Chili- og koriandersaus
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min
Chili- og koriandersaus
STERK: Når maten er mild, passer det med en kruttsterk saus.
Foto: Mette RandemOppskrift

Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (11 stemmer)
Peruviansk mat er ofte ikke spesielt sterk. I stedet er det vanlig å servere med en sterk saus, som denne deilige koriandersausen.
Hvis korianderen kommer med røtter, er det godt å bruke dem. Vask dem godt først, så det ikke er jordrester på. Passer perfekt som tilbehør til chicarrón - hjemmelaget baconcrisp på peruansk vis.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Skikkelig sprø svor.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del chili i biter, fjern alle eller i det minste en del av de hvite frøene.
Ha alle ingrediensene unntatt lime og salt i en blender og kjør til du har en jevn saus. Det er sikkert lurt å stoppe blenderen og skrape litt ned av sidene.
Like før servering, smak til med salt, riv over litt limeskall og press over limesaft.
STERK: Når maten er mild, passer det med en kruttsterk saus.
Foto: Mette RandemOppskrift

Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (11 stemmer)