Chili- og koriandersaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Chili- og koriandersaus

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Chili- og koriandersaus

STERK: Når maten er mild, passer det med en kruttsterk saus. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (11 stemmer)
Peruviansk mat er ofte ikke spesielt sterk. I stedet er det vanlig å servere med en sterk saus, som denne deilige koriandersausen. Hvis korianderen kommer med røtter, er det godt å bruke dem. Vask dem godt først, så det ikke er jordrester på. Passer perfekt som tilbehør til chicarrón - hjemmelaget baconcrisp på peruansk vis. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Skikkelig sprø svor.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Grønn chili(Evt mer)
1bunt
Koriander(Grovhakket)
2fedd
Hvitløk(Evt mer, grovhakket)
3ss
Vann(Kokende)

SLIK GJØR DU

  1. Del chili i biter, fjern alle eller i det minste en del av de hvite frøene. 

  2. Ha alle ingrediensene unntatt lime og salt i en blender og kjør til du har en jevn saus. Det er sikkert lurt å stoppe blenderen og skrape litt ned av sidene. 

  3. Like før servering, smak til med salt, riv over litt limeskall og press over limesaft. 

STERK: Når maten er mild, passer det med en kruttsterk saus. 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN