Coq au vin (hønsegryte)
Coq au vin (hønsegryte) Oppskrift
nivå
Middels
totalt
2t

Coq au vin (hønsegryte)

nivå
Middels
totalt
2t

Coq au vin (hønsegryte)

FRA BURGUND: Denne retten er opprinnelig med hanekjøtt.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

3.8 (5 stemmer)
Coq au vin er en usedvanlig smakfull gryterett med opphav fra Burgund i Frankrike. Vi har valgt å bytte ut hanekjøttet med hønekjøtt siden det er langt enklere å få tak i høne i butikkene i Norge.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2fedd
Hvitløk(presset)
1klype(r)
Timian(frisk timian)
200g
Bacon(eller lettsaltet sideflesk)
1.5ts
1ts
4stk
Kyllingkraft (hønsebuljong)(utblandet i 2 liter vann)
250g
Hvit sjampinjong (champignon)(frisk sopp delt i to)

SLIK GJØR DU

  1. Del høna i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.

  2. Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i hønsekjøttet. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten. 

  3. Ta hønsekjøttet opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp. 

  4. Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på hønsekjøttet og brun det godt på alle sider i stekepannen med fett.

  5. Legg kjøttet over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt. 

  6. Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering. 

  7. Er sausen litt tynn kan du røre sammen 1 ss mel og 1 ss smør. Ha jevningen i gryta, rør forsiktig rundt og la retten koke i ytterligere 5 minutter. Server med brød, ris eller poteter. 

FRA BURGUND: Denne retten er opprinnelig med hanekjøtt.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

3.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN