Coq au vin (hønsegryte)
Coq au vin (hønsegryte)
FRA BURGUND: Denne retten er opprinnelig med hanekjøtt.
Foto: matprat.noOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del høna i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.
Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg i hønsekjøttet. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.
Ta hønsekjøttet opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.
Skjær sideflesk i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. Dryss salt og pepper på hønsekjøttet og brun det godt på alle sider i stekepannen med fett.
Legg kjøttet over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
Rens sjalottløk og surr den sammen med sopp i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med frisk timian ved servering.
Er sausen litt tynn kan du røre sammen 1 ss mel og 1 ss smør. Ha jevningen i gryta, rør forsiktig rundt og la retten koke i ytterligere 5 minutter. Server med brød, ris eller poteter.
FRA BURGUND: Denne retten er opprinnelig med hanekjøtt.
Foto: matprat.no