nivå
Lett
totalt
25min
Dhal med chilisaus
nivå
Lett
totalt
25min
Dhal med chilisaus
Oppskrift
Mari Hult
mat@dagbladet.noVurdering
2.9 (18 stemmer)
Dhal er en indisk linserett som er klar på null komma niks, har billige råvarer og er skikkelig sunn. Alle vinner! Retten kan med fordel serveres med litt ekstra smak tilsatt, her lager vi en småspicy chilisaus og har på toppen for å få litt gang på dhalen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERChilisaus
0.5stk
1stk
Ingefær(Ca. 1 cm)
1stk
1ts
4stk
Koriander(stilker)
3ss
Nøytral matolje(til steking)
1ts
100g
1ts
SLIK GJØR DU
Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i gurkemeie, chilipulver og salt. La det frese et par minutter.
Ha så i linser og vann. Legg på lokket og la det småkoke i 15 minutter til det blir en tykk suppe.
Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander.
Varm opp olje til middels varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk og spisskummen. Stek under omrøring til løken er gyllenbrun, men ikke svidd. Ha så i chili, ingefær og tomater. Kok videre til sausen tykner noe, rundt 5 minutter. Ha så i chilipasta, og mesteparten av korianderen. Spar resten til pynt.
Hell sausen over linsene og pynt med resten av korianderbladene.
Oppskrift
Mari Hult
mat@dagbladet.noVurdering
2.9 (18 stemmer)