Dhal med chilisaus Oppskrift
nivå
Lett
totalt
25min

Dhal med chilisaus

nivå
Lett
totalt
25min

Dhal med chilisaus

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Oppskrift

Vurdering

2.9 (18 stemmer)
Dhal er en indisk linserett som er klar på null komma niks, har billige råvarer og er skikkelig sunn. Alle vinner! Retten kan med fordel serveres med litt ekstra smak tilsatt, her lager vi en småspicy chilisaus og har på toppen for å få litt gang på dhalen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Nøytral matolje(til stekng)
150g
Røde linser(eller gule linser)
5dl

Chilisaus

1stk
Ingefær(Ca. 1 cm)
1ts
4stk
Koriander(stilker)
3ss
Nøytral matolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte.  Ha i gurkemeie, chilipulver og salt. La det frese et par minutter. 

  2. Ha så i linser og vann. Legg på lokket og la det småkoke i 15 minutter til det blir en tykk suppe.

  3. Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. 

  4. Varm opp olje til middels varme i en gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk og spisskummen. Stek under omrøring til løken er gyllenbrun, men ikke svidd. Ha så i chili, ingefær og  tomater. Kok videre til sausen tykner noe, rundt 5 minutter. Ha så i chilipasta, og mesteparten av korianderen.  Spar resten til pynt.

  5. Hell sausen over linsene og pynt med resten av korianderbladene.

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Oppskrift

Vurdering

2.9 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN